Khamis, 20 September 2018.

DIA langsung tidak menjangka mampu meraih emas kerana diserang demam sehari sebelum acara olahraga bermula di temasya Sukan Malaysia (SUKMA) Perak, namun atlet Wilayah Persekutuan Eng May Xin melakar kejutan memecahkan rekod temasya berusia 22 tahun dalam acara heptatlon.

Khamis, 20 September 2018.

IPOH: Dua tahun menunggu akhirnya Aqil Yasmin membuktikan dia sebagai kuasa baru dalam acara pecut apabila mengungguli acara 200 meter pada temasya Sukan Malaysia (SUKMA) Perak.

Khamis, 20 September 2018.

IPOH: Menyapu bersih kesemua tiga pingat emas acara berbasikal lebuh raya Sukan Malaysia (SUKMA) Perak, Nur Aisyah Mohamad Zubir yang kali pertama bertanding acara berbasikal trek di SUKMA berjaya menghadiahkan satu lagi pungutan emas buat Terengganu dalam acara 10km perlumbaan scratch wanita di Velodrom Rakyat di sini, hari ini.

Khamis, 20 September 2018.

JURULATIH skuad bola sepak Perak, Chan Wing Hoong memberi gelaran 'King of comeback' (pakar kebangkitan) kepada anak buahnya selepas mereka bangkit menundukkan Kedah 2-1 untuk mempertahankan ibu segala pingat pada Sukan Malaysia (SUKMA) ke-19, malam tadi. 

Khamis, 20 September 2018.

IPOH: Jurulatih Kedah, Victor Andrag tetap memuji persembahan anak buahnya biarpun gagal memenangi ibu segala pingat, acara bola sepak pada Sukan Malaysia (SUKMA) ke-19 kali ini.

Rabu, 19 September 2018.

IPOH: Biarpun tewas, kuartet wanita Sabah tetap nombor satu dalam kalangan penonton yang hadir menyaksikan perlumbaan akhir 4x100 meter (m) pada Sukan Malaysia (SUKMA) di Stadium Perak, hari ini.

Rabu, 19 September 2018.

IPOH: Hari ketiga acara renang dipertandingkan menyaksikan dua rekod Sukan Malaysia (SUKMA) diperbaharui di Pusat Akuatik Tuanku Zara di sini hari ini.

Rabu, 19 September 2018.

IPOH: Kuartet 4x100 meter lelaki dan wanita Terengganu membuktikan mereka berada dalam kelas tersendiri apabila mengungguli kedua-dua acara itu di Sukan Malaysia (SUKMA) yang berlangsung di Stadium Perak.

Rabu, 19 September 2018.
Rabu, 19 September 2018.

ATLET lompat kijang Sabah Andre Anura@Anuar muncul atlet keempat mencatat rekod baru kejohanan di Sukan Malaysia (SUKMA) Perak di Ipoh, hari ini.