BEN Ali
Syanty Octavia Amry
soctavia@hmetro.com.my


Biarpun sudah lama terbabit dalam bidang seni, bekas peserta Hero Remaja 2012, Ben Ali, akui tidak kisah soal glamor atau populariti. Baginya dapat berada dalam industri ini pun sudah memadai.

Ini kerana Ben atau nama sebenarnya Nur Ali Nadzwan, 27, mempunyai sasaran dalam meluaskan hubungan bagi mengukuhkan perniagaan yang diusahakan.

Walaupun mempunyai kelayakan dalam seni persembahan, jiwa Ben lebih kepada berniaga.

“Saya masuk dalam bidang ini bukan untuk menjadi pelakon atau mengejar populariti semata-mata.

“Berlakon saya anggap hobi dan niat asal saya mahu memperluaskan hubungan dengan semua orang bagi memudahkan urusan kerja yang saya lakukan.

“Saya banyak terbabit dengan kerja pengurusan majlis dan ia sangat penting untuk saya membina hubungan dengan semua,” kata pelakon siri Kak Marr itu.

Selesa berlakon di bawah terbitan Zeel Production, Ben juga akui akan menerima tawaran berlakon dengan produksi lain jika dirasakan watak itu bersesuaian.

“Memang sejak dulu saya hanya berlakon di bawah produksi Zeel saja. Selain selesa bekerjasama dengan penerbitnya, saya juga turut menguruskan bahagian pencarian bakat baru untuk mereka.

“Bukan tidak mahu berlakon dengan produksi lain tetapi apabila saya memilih berlakon sebagai hobi, saya tidak akan memaksa diri untuk menerima pelbagai tawaran.

“Saya selesa dengan keadaan sekarang kerana ia lebih memudahkan saya melakukan pelbagai kerja dalam satu masa,” katanya.

Mengulas perkembangan baru, Ben bakal tampil dengan sebuah filem bertajuk Dubai My Love.

Menerusi filem itu, Ben akan bergandingan dengan Erwin Dawson, Puteri Najuwa dan Hana Aqeela. Filem berkenaan sudahpun selesai penggambarannya dan bakal menemui penonton pada September depan.

Artikel ini disiarkan pada : Sabtu, 20 Mei 2017 @ 3:44 AM