Ahad, 14 Oktober 2018.

BAGI mengubati kedukaan kanak-kanak yang menjadi mangsa tragedi gempa bumi dan tsunami di Palu, Majlis Perundingan Pertubuhan Islam Malaysia (MAPIM) mengambil inisiatif membawa maskot Upin dan Ipin ke sana, hari ini.

Sabtu, 13 Oktober 2018.

MISI bantuan kemanusiaan kerajaan Johor ke Palu, Sulawesi Tengah, Indonesia, dijangka berlepas minggu hadapan.

Jumaat, 12 Oktober 2018.

NUSA DUA: Gabenor Sulawesi Tengah, Longki Djanggola melanjutkan perintah darurat di kawasan terjejas akibat gempa bumi dan tsunami bulan lalu untuk tempoh 14 hari lagi manakala pencarian mayat mangsa dilanjutkan sehari lagi sehingga hari ini.

Jumaat, 12 Oktober 2018.

BAGI mengatasi trauma khususnya yang berlaku pada golongan anak kecil, barang mainan antara bantuan bakal dibawa dalam misi ketiga Muslim Care Malaysia Society (Muslim Care) untuk mangsa gempa bumi dan tsunami di Sulawesi Tengah, Indonesia.

Khamis, 11 Oktober 2018.

KERAJAAN Indonesia hari ini secara rasminya menamatkan misi mencari mangsa yang terkorban dalam tragedi gempa bumi dan tsunami kira-kira dua minggu lalu, ketika 5,000 penduduk dipercayai masih hilang atau tertimbus di bawah runtuhan.

Khamis, 11 Oktober 2018.

MAKASSAR: Selesai misi mengagihkan wang dan barangan bantuan kepada mangsa bencana, sukarelawan Muslim Care Malaysia Society (Muslim Care) berdepan cabaran kembali ke Makassar.

Khamis, 11 Oktober 2018.

PALU: Anggota penyelamat mempertingkat usaha mencari mangsa gempa bumi dan tsunami dengan harapan menemui sebanyak mayat yang mampu sebelum semua pencarian ditamatkan, hari ini.

Khamis, 11 Oktober 2018.

PALU: Sekumpulan pencinta kucing di Solo mengumpulkan wang untuk haiwan berkenaan yang terabai akibat gempa bumi dan tsunami yang melanda pada 28 September lalu, lapor media tempatan.

Rabu, 10 Oktober 2018.

AIR matanya mengalir perlahan sambil suara tersekat di kerongkong. Dalam keadaan bibir, tangan dan kakinya luka, wanita warga emas ini cuba berkongsi pengalaman ngeri dilalui kepada doktor Mercy Malaysia bertugas.

Rabu, 10 Oktober 2018.

JAKARTA: Kerajaan wilayah Sulawesi Tengah memutuskan untuk menukar kawasan yang terjejas akibat pencecairan tanah ketika gempa bumi dahsyat bulan lalu kepada taman peringatan atau tapak bersejarah, ketika mayat mangsa yang tertimbus akibat banjir lumpur tidak dapat ditemui sebelum operasi mencari tamat esok.