PEMAIN Pahang menjalani latihan di Stadium Majlis Perbandaran Temerloh (MPT), Temerloh, semalam, menjelang perlawanan akhir Piala FA. FOTO Nazirul Roselan
Asrol Awang
sukan@hmetro.com.my


KERAJAAN Pahang sedia mempertimbangkan insentif terbaik kepada skuad Tok Gajah jika berjaya menjulang Piala FA, malam esok.

Pengerusi Jawatankuasa Belia dan Sukan Pahang, Datuk Mohd Johari Hussain berkata, kerajaan negeri akan terus memberikan sokongan dalam usaha menaikkan semangat pemain seperti pernah dilakukan pada 2006 dan 2014.

Katanya, prestasi terbaik diharap dipersembahkan skuad bimbingan Dollah Salleh untuk melakar sejarah muncul juara buat kali ketiga biarpun bakal berdepan saingan getir Kedah dalam aksi final di Stadium Shah Alam, esok.

"Sudah pasti kita (kerajaan Pahang) akan terus menyokong usaha menaikkan semangat pemain dan (kita) pasti mempertimbangkan insentif sehabis baik jika menang," katanya ketika dihubungi, hari ini.

Ketika menjuarai Piala FA pada 2014, Kerajaan Pahang mengumumkan imbuhan RM600,000 kepada skuad Tok Gajah.

Perubahan mendadak dilakukan Pahang musim ini dengan menyenaraikan barisan pemain berpengalaman selain diperkuatkan tenaga import mantap.

Artikel ini disiarkan pada : Jumaat, 19 Mei 2017 @ 2:43 PM